Het Inloophuis organiseert diverse activiteiten en workshops. Soms gericht op het omgaan met de gevolgen van ’n ziekte. Soms ter ontspanning. U kunt er ook terecht voor bv. een handverzorging, voetmassage en één keer per maand voor Reiki op de laatste woensdag van de maand (wel vooraf opgeven)

Het Inloophuis biedt ondersteuning in het versterken van zelfmanagement, rekening houdend met reële verwachtingen en mogelijkheden . M.a.w. zelf als het kan, hulp als het moet. Gelukkig overleven veel mensen hun ziekte, maar ‘er van af’ gaat vaak niet meer op.

Het inloophuis stelt haar deuren ook open voor (ex)patiënten en partners én voor patiënten van een levensbedreigende ziekte, hier was al een paar keer om gevraagd. De problematiek bij een ernstige ziekte (anders dan kanker) toont vaak overeenkomsten. Angst, onzekerheid, participatie, werk en zelfmanagement geldt voor elke levensbedreigende ziekte en juist daar richt het Inloophuis haar focus op. Het inloophuis werkt daarbij samen met WFG, De Omring, huisartsen en therapeuten. Dus er is altijd een professionele hulpverlener dichtbij.

U bent dus meer dan van harte welkom in het inloophuis. Even een ‘koppie doen’ kan natuurlijk ook .Vanzelfsprekend mag u ook een familielid of vriend(in) meenemen bij uw bezoek. Een van onze gasten zei het treffend, “de drempel zat niet in de deurpost, maar in mijzelf”

Oproep: het inloophuis is nog op zoek naar extra gastvrouwen /heren. Aanmelden kan via de website. Ervaring, affiniteit, inlevingsgevoel en goed kunnen luisteren zijn daarbij belangrijke voorwaarden.

Belangstelling? Bel of mail of kom gewoon eens ‘inlopen’

Tel: 0227-820170 b.g.g. 0227-547700

Tom van der Wal- Coördinator Inloophuis