Hieronder vind u een beschrijving van de diverse activiteiten.
De aanvangstijden en dagen staan in de agenda!

De inloopochtenden zijn altijd goed bezocht en het is ook vaak ook gezellig. Zonder afspraak kun je zomaar binnenlopen voor een kopje koffie of thee. Op de inloopochtenden staan de gastvrouwen en heren klaar voor een luisterend oor, een goed advies maar altijd voor persoonlijke aandacht. Niets moet en veel kan. De sfeer is ongedwongen en is er behoefte aan een persoonlijk gesprek? Daar is ook alle ruimte voor.

In Grootebroek hebben we nog  1 inloopochtenden in Grootebroek. Dit zijn dezelfde gastvrouwen als in Medemblik.

Je kan binnenlopen om je verhaal te delen, lotgenoten te ontmoeten,  voor informatie of gewoon voor een kopje koffie. De sfeer is ongedwongen. Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek, dan is hier ook alle ruimte voor.  Niet alleen (ex) kankerpatiënten zijn welkom, maar ook mensen met een andere levensbedreigende ziekte (en hun naasten).

We zijn te vinden in Dorpshuis De Stek.
Adres: Op den Hoef 49 Grootebroek
Het begin om 10:00 uur tot 12:30 uur
Er zijn geen kosten aan verbonden

NB je kunt je hier ook opgeven voor gezamenlijke activiteiten. b.v. een massage  in Medemblik.

Dit initiatief is ontstaan uit de gespreksgroep: Rouwverwerking. Hier bleek namelijk dat de aanwezigen het vaak lastig vonden om voor henzelf een goede en gezonde maaltijd te bereiden. Al met al, ook vaak een moment op de dag, waarbij ze zich eenzaam voelen.

De maaltijd is dus voor alleenstaanden, Mensen die in contact willen komen met andere mensen, in elk geval om in gesprek te komen.Voor hen die een gezonde maaltijd in prettig gezelschap waarderen is dit helemaal een uitje.

Het is ook een goed moment om eens over de drempel over te stappen van het Inloophuis Medemblik. Elke laatste woensdag van de maand is deze bijeenkomst. We drinken dan samen een kop koffie of thee en gaan om 17.30 uur aan tafel. Elke keer is er een ander menu.

De onkosten bedragen maar € 5,00 p.p. incl. 2 glazen wijn of frisdrank. En dan mag u voor dat bedrag ook nog helpen opruimen! Gezellig met elkaar. Lukt dit niet, ook goede vrienden. Er komt altijd een vegetarisch gerecht op tafel voor hen die dat op prijs stellen.  De ruimte van het Inloophuis is beperkt, we kunnen maximaal 15 gasten plaatsen. Vol is vol.

Uw gastvrouwen van deze avond zijn Machteld en Riemke. Ze heten ook u van harte welkom om te genieten van hun kookkunsten en daarbij in gesprek te komen met gelijkgestemden, ieder op hun eigen manier. We hopen op een “volle” tafel. ______________________________________________________________
INFORMATIE:

Wanneer: Elke laatste woensdag van de maand
Voor wie: Voor alleenstaanden
Reserveren:  Vooraf aanmelden is verplicht
Tijd: 17:00 uur tot 20:00 uur
Aanmelden: Opgeven kunt u tot zondag 20.00 uur bij Riemke Arendse
Tel. 0227-544156 of via de mail andreriemke@hotmail.com

In november is er de jaarlijkse verwendag in het inloophuis Medemblik.

Na het grote succes van voorgaande jaren worden de gasten weer eens extra verwend. Diverse therapeuten zijn aanwezig om hen een leuke dag te bezorgen met ontspanning en gezelligheid. Er wordt aandacht besteed aan o.a. Hand- en Voetverzorging, massage, shiatsu, voetreflex, make-up, Nail-art, handverzorging
De verwendag is voor mensen die geconfronteerd zijn met een levensbedreigende ziekte, zoals kanker, ALS, hartfalen etc. Maar ook de naasten en de mantelzorgers vergeten we niet, ze spelen ook een belangrijke rol in het welzijn van deze patiënten, dag in, dag uit. Je mag dus gerust iemand meenemen. Mensen die het inloophuis nog nooit bezocht hebben zijn ook van harte welkom. Dit is een mooi moment om even kennis te maken en te ervaren wat we allemaal aanbieden.

Het zal niemand ontgaan dat mannen en vrouwen enigszins verschillen van elkaar. Dat is ook zo bij het omgaan met een ernstige ziekte van zichzelf of bij een dierbare. Juist voor “deze mannen” biedt het inloophuis Medemblik dan even ook alle ruimte. “DE MANNEN” van het inloophuis zijn jong en oud, vinden het leuk om samen op te trekken en om samen activiteiten te organiseren. “DE MANNEN” zoeken naar een stuk ontspanning, delen samen en zoeken naar bruikbare invulling of begrip bij elkaar.

De inbreng van “DE MANNEN” zelf is daarbij van wezenlijk belang, want samen bepalen ze de agenda. Dit kan binnen én buiten het inloophuis, serieus of met een knipoog. Het inloophuis geeft zo nodig steun. Vind je het leuk om deel te nemen? ‘Join the Club’. En neem deel aan een groep, waar mannen elkaar steunen, door dik en dun? Wanneer: Elke laatste vrijdag van de maand.  Aanvang: 19:30 uur

Tijdens het rouwproces verwerkt een nabestaande geleidelijk de pijn van het verlies. Het is een moment van afscheid en het accepteren van de definitieve afwezigheid van de geliefde persoon. De nabestaande  probeert zich aan te passen aan de ontstane leegte.

Direct na het overlijden ervaren sommige mensen een gevoel van onwerkelijkheid. De dood van de geliefde lijkt een nare droom, waaruit ze binnenkort wakker worden. Andere mensen voelen bijna niets, hun gevoel is als het ware ‘dood’. Weer anderen vinden de dood van de geliefde zo pijnlijk dat ze die eerst ontkennen. De ene mens is totaal ontredderd, de andere reageert juist kalm.

Verdrietige periode
Als iemand net dood is moeten er veel praktische zaken geregeld worden, bijvoorbeeld voor de begrafenis of crematie. Meestal gaat die eerste tijd als in een roes voorbij. Het verlies dringt vaak pas in de periode daarna echt door. Dan gaan de nabestaanden beseffen wat het betekent voor hun leven. Dit is de zwaarste en verdrietigste tijd.

Aanvaarden
Later volgt een periode waarin mensen proberen de verandering te aanvaarden en zich aan te passen. Dit gaat met vallen en opstaan. Ze maken voorzichtig weer plannen voor de toekomst. Ook sociaal en praktisch passen ze zich aan. Ze leggen nieuwe contacten, pakken een hobby of studie op, gaan vrijwilligerswerk doen of zelfs verhuizen. Dagen waarop iemand erg met het verlies bezig is, worden afgewisseld met tijden waarin de emoties op een afstand blijven.

Het Inloophuis Medemblik helpt  je om daar een weg in te vinden. Je bent van harte welkom.

Wanneer: Elke 2e woensdagmiddag van de maand
Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur
Opgeven: info@inloophuismedemblik.nl
Tel: 0227820170/0610227488
Kosten:  er zijn geen kosten aan verbonden (een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld)
Intakegesprek: Ja

Kinderopvang 6-12 jaar

Kinderen geconfronteerd wel wat ondersteuning gebruiken!
Kinderen kunnen niet doorlopend met verdriet bezig zijn. Ze zijn afhankelijk van hun ouders voor hun verzorging, zowel emotioneel als materieel. Wanneer kinderen geconfronteerd worden met een ernstige zieke in hun omgeving, dan ziet hun leven er anders uit. Mensen vinden je zielig, je moet opeens alleen ergens op af, thuis of op school verandert er ook veel in de vaste patronen.

Open en eerlijk er over spreken
Wanneer er sprake is van verdriet zit hem dat niet zozeer in het soort symptomen, maar meer in de intensiteit en langdurigheid daarvan. Deze kinderen hebben individuele hulp nodig. Wat kinderen kan helpen, is dat er thuis open en eerlijk over gesproken kan worden. Probeer de kinderen betrekken bij wat gebeurt. De dagelijkse routine zoveel mogelijk vast houden is dan belangrijk.

Herkenning en Erkenning
Het is voor kinderen vaak een lange weg die moet worden afgelegd. Het Inloophuis Medemblik biedt een steuntje in de rug.. De therapeut Ineke Ruiter helpt de kinderen weer op weg.

Ook uw kind is van harte welkom!
Elke eerste woensdag van de maand is er een ‘Doe en Praat’ groep voor kinderen van 6 tot 12 jaar in het inloophuis. Voor kinderen die geconfronteerd zijn met iemand (of zelf) met een levensbedreigende ziekte. Aaanvang 15:00 uur tot 17:00 uur.

 • We praten dan met elkaar. Dit geeft herkenning (ik ben niet de enige) en erkenning.
 • Kijk, dat andere kind is ook boos.
 • Ook knutselen en tekenen we en maken we b.v. een dromenvanger of een herinneringsdoosje.
 • Regelmatig is er ook een leuke activiteit, zoals naar de kinderboerderij, of gewoon een ijsje halen.

Soorten gedrag:
Gedrag dat u bij uw kinderen kan tegenkomen is onder andere:

 • Beschermend gedrag: kinderen gaan ouders of familieleden met een ernstige ziekte ineens ontzien.
 • Ze zien dat een dierbare verdrietig is en willen hun eigen verdriet daar niet bij doen. Ze stellen hun reacties enigszins uit.
 • Wisselend gedrag: een kind wisselt verdriet en gewoon gedrag af.
 • Regressief gedrag: een kind kan terugvallen in een eerder ontwikkelingsstadium, dat kan zich uiten in bedplassen of duimzuigen.
 • Wat ook kan, is dat een kind zich opeens meer volwassen gaat gedragen.
 • Aangepast gedrag: bijvoorbeeld lief zijn. Ze proberen dan de dierbare te steunen.
  Terugtrek gedrag: kinderen willen even niets aan hun hoofd hebben en trekken zich terug, b.v. op hun kamer.
 • Het uiten van explosieve emoties. Emoties van kinderen komen vaak heftiger tot uiting dan bij de volwassenen.
 • ‘Er is niets aan de hand gedrag. Dit gedrag zien we vaak bij de oudere kinderen. Ze kunnen van binnen behoorlijk in de war zijn. Onbewust stellen ze hun verwerking uit, totdat het voor hen ‘veilig’ voelt.
 • Slaapproblemen: slecht in slaap kunnen komen en nachtmerries, met als gevolg zich slecht kunnen concentreren op school.
  Na het overlijden van een naaste:
 • Contact met een overledene: veel kinderen ervaren nog een vorm van ‘contact met een overledene.’ Ze praten dan tegen een foto van pappa, mamma of een dierbare.

Voor onze gasten geven wij ook Hotstone massage, dit ter beoordeling van de coördinators. Vind jij ook dat je daar eens recht op hebt? Geef je dan op. Als je in aanmerking komt dan krijg je dat zo snel mogelijk bericht van. (reserveren verplicht)

Ontstaan van Hot Stone massage
Hotstone ( hete stenen) massage is eigenlijk een eeuwenoud gebruik. De Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen al warme stenen om elkaar mee te masseren. Ook bij de Inca’s, indianen, Maöries en vele andere culturen was dit gebruik gekend. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Wat is Hot Stone massage
Hot Stone therapie is een warmte massage, een weldaad voor lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een “stretching effect” op de spieren. Voor de Hot Stone massage gebruikt men afgeronde basaltstenen (vulkanische stenen). Tijdens de massage hebben deze stenen een temperatuur van 45 graden. Na de legging van de Hot Stones op het lichaam word je gemasseerd met de warme stenen en olie. De massage zelf bestaat vooral uit lange cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiftiging), en activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Voetreflextherapie is een effectieve therapeutische voetmassage. Met voetreflextherapie behandelt via de voeten, de mens als geheel. Als iemand ziek is of uit balans, dan raken zijn energiekanalen geblokkeerd. Met voetreflextherapie ruimt u de blokkades op en brengt u de energiestroom weer op gang. U herstelt het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest, zodat genezing kan plaatsvinden

Er zijn voor onze gasten geen kosten aan verbonden Een vrijwillige bijdrage in de ‘lief en leed pot’ wordt  erg op prijs gesteld (naar draagkracht)

Lekker ontspannen met deze handverzorging incl. paraffinebad  Een paraffinebehandeling is een vaak voorkomende behandeling in de beautysalons maar kan ook thuis worden gebruikt. De verwarmde paraffine geeft een diepe reiniging, verzacht en geeft elasticiteit aan de opperhuid voor een vermindering van de kleine rimpels. Een paraffinebehandeling is geschikt voor handen, voeten, gezicht, en lichaam. paraffinebehandeling voor de handen.

Vooraf reserveren is wel nodig.

Mindfulness wordt steeds meer bekend als een effectieve methode om beter om te gaan spanning, negatieve gevoelens, ziekte en onmacht. Mensen worden daardoor weerbaarder en zijn beter in staat om met hun gevoelens en negatieve stress om te gaan. Dat geeft voordelen. Voor je zelf, maar ook je omgeving profiteert daarvan mee. Mindfulness is ook niet zweverig. Het zet eerder aan tot nadenken over je eigen rol en welke invloed je daarop kan uitoefenen. Het verleden kun je toch niet veranderen. Wel kun je bepalen wat je NU wilt.

Tijdens de 8 weken training laat de mindfulness trainer je kennis maken met het doel en de technieken die onderdeel zijn van Mindfulness. We bieden de training tegen een laag tarief aan, aan mensen met kanker of een andere levensbedreigende ziekte incl. hun directe naasten. Opgeven: info@inloophuismedemblik.nl Telefoon: 0227820170 /0610227488

NB voor de oude cursisten verzorgen we op verzoek verdiepingstrainingen

Heerlijk achterover en even niets. Je ligt lekker in de behandelstoel en geniet van het uitzicht. Joske geeft je een heerlijk ontspannende hoofd en hals massage. Een aanrader voor mensen die veel aan hun hoofd hebben. Vooraf reserveren is wel noodzakelijk.

Wanneer: Dinsdagmorgen (zie agenda)
Er zijn er géén kosten aan verbonden. Een bijdrage in de ‘ lief en leed’ bus is uiteraard van harte welkom.

Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor je en alles wat leeft laat leven. Reiki helpt lichaam en geest ZICHZELF te genezen!

De Reiki-energie is ‘intelligent’ en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt  Reiki komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt.

Reiki heeft nooit negatieve gevolgen, de nodige gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

De hoeveelheid energie die stroomt, is afhankelijk van het niveau van de ‘Reiki-gever’ en de ontvankelijkheid van de ontvanger. De ontvanger kan in principe de energie weigeren, al zal dat alleen sporadisch gebeuren.

Een inwijding in Reiki is voor het leven. Ook als je een tijd niet bewust actief bent met Reiki is het voldoende om weer je handen bewust neer te leggen om het fenomeen weer op te starten en zijn werk te laten doen. Van tevoren opgeven is verplicht : info@inloophuismedemblik.nl

Haalclub   NIEUW; uitgebreid met de Breiclub

Doe je ook mee met de Haakclub, met Henny en Jenny?

Jenny en Henny, zijn onze creatieve haak en brei  begeleiders en gaan jullie weer helpen. Gezelligheid is troef, de koffie en thee staat al klaar. Kun je niet haken, dan wordt het je geleerd. Kun je wel haken, dan kun je gelijk aan de slag. Wil je het werkstuk zelf houdendat mag. De kosten zijn dan de inkoopsprijs van het materiaal. (eigen materiaal meenemen mag ook).

NB de haakclub is actief in de winter tot eind maart! Op de dinsdagmiddag.

WIL JE ZINGEN? ZING DAN MEE!  elke maandag  star 14:30

Op maandagmiddag 5 maart starten we de eerste ons “Samen zingen koor’ in het inloophuis Medemblik.

Je hoeft niet goed te kunnen zingen want dat kun je altijd leren tijdens onze oefeningen die je tijdens het zingen krijgt aangereikt.

Het gaat tenslotte om gezellig  te zingen. Ideetjes zijn ook altijd welkom Jolanda staat er open voor. Iedereen mag ook meedoen, zowel mannen als vrouwen. Durf je niet alleen? Neem dan iemand mee, want wie weet vindt die het ook wel leuk om mee te zingen.

We zingen van Nederlandstalige muziek tot Franse, Engelse en Duitse liedjes. Van pop tot gospel, het maakt niet uit. Samen de liedjes gaan bedenken? Dat kan ook. Jolanda zet ze vervolgens op papier. Noten hoef je niet te kennen die krijg je van haar aangereikt. Dus kun en wil je zingen zing dan mee!

Jolanda Keijzer is 49 jaar en getrouwd met Edwin en woont in Medemblik. Sinds een jaar of zes is ze dirigente en vind ze het leuk om mensen even op andere gedachten te laten komen door heerlijk een uurtje of anderhalf te laten zingen.

Zelf zing ze al vanaf haar zevende jaar en heeft ze tussentijds ook in diverse drumfanfare bands gespeeld.

WIL JE ZINGEN? ZING DAN MEE!

Aanvang 14:30 uur Inloophuis Medemblik

Leven met een eetstoornis is niet gemakkelijk en heb je niet alleen! Maar er is hoop!
Stichting ‘Dalisay Recovery’ informeert, inspireert en verbindt www.dalisayrecovery.nl

Vertrouw en geloof in jezelf,
Je bent mooi zoals je bent,
Durf erover te praten,
Weet dat je het kan,
Hou vol! Stay Strong!

Dit zijn mooie woorden die we uitgesproken hebben in het filmpje ‘Hoop doet leven’, welke gemaakt is door Joyce van der Bijl voor Buro Puur en Stichting Weet Met deze boodschap hopen we krachten te kunnen bundelen en samen te staan voor goede voorlichting, inspirerende bijeenkomsten en verbinding in de zorg.

Zo hopen we te kunnen voorkomen dat er nog meer slachtoffers komen van deze vreselijke ziekte en aanverwante problematiek, geheel volgens de wens van onze mooie en sterke dochter Dalisay. Ze verloor helaas de kracht en de hoop, maar stond altijd klaar voor anderen en die droom willen we nu verwezenlijken, want we hebben vertrouwen en hoop dat dit kan!

EETEAM   www.eeteam.nl

Deze website is voor professionals die te maken hebben  met eetstoornissen en aanverwante stoornissen. Het digitaal platform is ingedeeld in verschillende groepen. Het platform heeft vooral als doel om te verbinden en kennis uit te wisselen.