fbpx

Tonia van der Wal, Ridder in de orde van Oranje Nassau

Medemblik 26-4-202, vanmorgen kreeg Tonia van der Wal, coördinator en mede-oprichter van het Inloophuis Medemblik een hoge koninklijke onderscheiding uitgereikt uit de handen van Burgemeester van Medemblik Frank Streng. t.w. Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Sinds 1988 is zij vrijwilliger ‘pur sang’, of zo vaak gezegd, ‘het cement van de maatschappij’. Zo is ze mede-oprichter van de volgende stichtingen: Stichting Diagnose kanker, Twinklestars, Inloophuis Medemblik en ELFF. Daarnaast zat ze 6 jaar in de patiëntenadviesraad van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, 13 jaar penningmeester van de EHBO en nu mindfulnesscoach, coördinator en ACT-therapeut voor Inloophuis Medemblik. En is ze vrijwilliger bij Dalisay Recovery (eetstoornis)

De onderscheiding is meer dan verdiend. Samen met haar partner Tom (die in 2006 een lintje kreeg) is Koningsdag nu wel heel speciaal in huize van der Wal. Met hen delen ze dit gevoel graag samen met hun vrijwilligers, ook zij staan altijd klaar voor de medemens en met deze onderscheiding komt de eer ook aan hen toe

Tonia Van harte gefeliciteerd!