‘Sneller herstel door bewegen’

MEDEMBLIK – Op woensdag 26 april organiseren het Inloophuis Medemblik en Sportservice Noord-Holland afd. West-Friesland de bijeenkomst ‘Sneller herstel door bewegen’. De bijeenkomst start om 19.30 uur, Oosterhaven 11 in Medemblik.

Ageeth Bakker van Sportservice Noord Holland en Tom van der Wal van het Inloophuis Medemblik geven uitleg over de voordelen van bewegen bij herstel van een ziekte en/of aandoening. Bewezen is dat mensen die aan hun conditie werken veel beter hun ziekte ‘overleven’ of een operatie beter doorstaan.

Chi Walking

Aansluitend zal Anneke Koeckhoven uitleg geven over de voordelen van Chi Walking. Chi Walking leert je wandelen op een manier die bijdraagt aan je fysieke en mentale gezondheid. Je loopt efficiënt en je hebt veel minder last van blessures. Bij Chi Walking worden een aantal belangrijke principes van Tai Chi toegepast. De goede houding bij Chi Walking komt je ook goed van pas in het dagelijkse leven bij het zitten en staan. Het mooie van Chi Walking is dat je het elke dag kunt oefenen. Chi Walking is juist voor patiënten een geschikte manier om in beweging te komen en te blijven. Aansluitend op de lezing geeft Anneke op de daaropvolgende zaterdag 29 april een Chi Walking clinic. De bijeenkomst is voor alle patiënten die hun conditie willen verbeteren, maar ook de naasten, mantelzorgers en familieleden zijn van harte welkom.

De bijeenkomst start om 19:30 uur in het inloophuis Medemblik, Oosterhaven 11 Medemblik. Aanmelden is verplicht in verband met de ruimte. Opgeven kan bij: abakker@sportservicewestfriesland.nl of via 0229-287702.

De Chi Walking clinic start zaterdag om 10:00 uur vanaf het inloophuis Medemblik. Opgeven zie gegevens hierboven.

NB bij veel aanmeldingen is het mogelijk dat wij het verplaatsen naar een grotere locatie!