Oproep voor deelname aan onderzoek: partners van mensen met ongeneeslijke kanker gezocht

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn op zoek naar partners van mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Wat is het doel?

Het doel van dit onderzoek is om uit te zoeken wat het effect is van het gebruik van Oncokompas. Oncokompas is een online programma voor mensen die geraakt zijn door kanker. Het geeft praktische informatie, inzicht, steun en advies, afgestemd op de persoonlijke situatie en voorkeuren van de gebruiker. Er is nu ook een versie beschikbaar voor de partners van patiënten die niet meer beter worden.

Oncokompas meet hoe het met u gaat en geeft u adviezen; mocht u behoefte hebben aan ondersteuning, dan biedt Oncokompas een persoonlijk overzicht waar u terecht kunt voor deze ondersteuning.

Wat houdt het onderzoek in?

Om te onderzoeken wat het effect is van Oncokompas, willen we twee groepen vergelijken: één groep krijgt direct toegang tot Oncokompas en de andere groep krijgt toegang tot Oncokompas na drie maanden. Loting bepaalt in welke groep iemand terecht komt. Op deze manier zijn de groepen goed vergelijkbaar. Deelnemers aan het onderzoek worden gevraagd om 3 vragenlijsten in te vullen, verspreid over 3 maanden.

Wilt u meedoen of meer weten?

Voor het onderzoek zijn we op zoek naar partners (18 jaar en ouder) van mensen met kanker die niet meer beter worden. Om mee te kunnen doen, is het belangrijk dat u beschikt over een e-mailadres.

Als u interesse heeft om mee te doen aan het onderzoek, dan kunt u het contactformulier invullen op de website van Oncokompas. De onderzoeker van de Vrije Universiteit Amsterdam neemt dan telefonisch contact met u op. Daarna krijgt u een informatiepakket opgestuurd per post. Als u mee wilt doen aan de studie, wordt u gevraagd het toestemmingsformulier per post retour te sturen (postzegel niet nodig). Als de onderzoeker uw toestemmingsformulier heeft ontvangen, krijgt u de eerste vragenlijst toegestuurd.

Heeft u vragen over het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met Anouk Schuit, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit kan per email via a.s.schuit@vu.nl of telefonisch via 020 – 598 5218 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren). U kunt ook meer informatie vinden op de website van Oncokompas.