Op 14 en 15 september is de ‘Samenloop Voor Hoop’ in het Streekbos bij Bovenkarspel. Honderden mensen lopen dan mee, en ondersteunen daarmee de vele kankerpatiënten die nog in hun behandeling zitten, genezen zijn, of lopen in gedachten mee in liefdevolle herinnering aan een overledene.

Hoogtepunt van de Samenloop is de kaarsenzakken ceremonie, waar honderden kaarsenzakken voorzien van tekeningen of aandoenlijke teksten het pad vormen, en licht geven aan dit bijzonder evenement. Stap voor stap lopen mensen langs de verlichte kaarsenzakken en iedereen is met elkaar verboden door het licht en de uitstraling daarvan.

Op dinsdag 3 en 9 september is het inloophuis geopend om de kaarsen zakken te versieren. De kaarsen zakken kosten 5,00 per stuk en de opbrengst is voor de samenloop. Het versieren kost niets extra. We zorgen voor verf, potloden en overige materiaal. Je mag zelf ook materiaal meenemen (en iemand meenemen) De kaarsen zakken zijn ook af te halen, zodat je het thuis kunt voorzien van je gedachte en je emoties. Uiteraard is iedereen van harte welkom op de samenloop kaarsen ceremonie op 14 september. Kun je niet? dan nemen we je kaarsenzak mee, zodat het kaarsje toch zal schijnen. We starten om 10:00 uur tot 12: 30 en van 14:00 tot 16:00 uur. Locatie Inloophuis Medemblik. Oosterhaven 11