Een dialoog over leven en dood.

Een dialoog is een samenspraak, geen debat en geen discussie. Het luisteren naar elkaar en spreken met elkaar staat centraal. De dialoog is gericht op de ontmoeting zelf en het openstellen voor elkaar.

Lang niet altijd spreken we onze gedachten uit, lang niet altijd zijn er mensen die willen luisteren. Al helemaal niet als het gaat over de dood. Tegelijk weten we dat het ook gaat om nadenken wat ertoe doet. Spreken over de dood is spreken over het leven. In een kleine groep sta je stil bij je ervaringen of wensen en luister je naar elkaars verhalen. Zo help je elkaar om te ontdekken wat werkelijk van betekenis is. Hoe wil je je leven leven? Wat is voor jou ‘waardig sterven’? Hoe kun je voor elkaar van betekenis zijn over het levenseinde?

In het Inloophuis Medemblik organiseren we eenmalige groepsbijeenkomsten om over dit onderwerp in gesprek te gaan. De groepen zijn persoonlijk en vertrouwelijk. Ze bestaan uit 5 tot 8 personen. De gesprekken worden geleid door Els Meester-Hogkamer, gespreksleider, opgeleid door de Coalitie Van Betekenis tot het Einde, bestaande uit diverse organisaties ,

Er staan in eerste instantie 2 bijeenkomsten gepland:
Dinsdag 22 november 14.00 tot 16.00 uur
Dinsdag 29 november 19.30 tot 21.30

Heb je belangstelling om deel te nemen of wil je meer informatie, bel dan:

Els Meester-Hogkamer
0227 54 25 75
06 53 55 69 84
els.meester@quicknet.nl