fbpx

Knitted Knockers breiprotheses

Knitted Knockers – breiprotheses

Inloophuis Medemblik uitgiftepunt!

‘Knitted knockers is een netwerk van vrijwilligers, die zich inzetten voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad
zij maken verschillende producten zoals gratis breiprotheses, Het inloophuis Medemblik is hier een uitgifte punt. In de toekomst proberen wij nog meer artikelen aan te bieden zoals: okselkussens en autogordelkussentjes. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar vrijwillige naaisters

Wat zijn knitted knockers?
Knitted knockers zijn speciale, zachte, lichtgewicht gebreide katoenen borstprotheses. Ze zijn erg comfortabel voor vrouwen die een geheel of gedeeltelijke borstverwijdering hebben ondergaan.(Een mastectomie, lumpectomie en bestraling, en/of een borst besparende operatie.)

Wie heeft de gebreide borstprotheses uitgevonden?
Het originele ingenieuze Tit Bits breipatroon is ontworpen door Beryl Tsang. Het is in de loop van de jaren aangepast tot het perfecte model zoals we dat nu maken. Barbara Demorest stichtte in 2012 in de USA de Knitted Knockers Support Foundation om het maken en gratis verspreiden van gebreide borstprotheses op de kaart te zetten. Draagsters en breisters konden elkaar toen vinden en het nieuws verspreidde zich wereldwijd in razendsnel tempo. Inmiddels zijn er breisters wereldwijd actief in 19 landen. Ook in Nederland is er een netwerk van vrijwilligsters actief onder de naam ‘knitted knockers de breiprothese’. Wij maken de protheses met zorg.

Okselkussentjes en autogordelkussentjes
In het begin werden alleen breiprotheses gemaakt. Door het persoonlijk contact met de draagsters bleek dat er ook aan andere producten behoefte was.
De draagsters gaven aan tegen welke problemen ze aanliepen in het dagelijkse leven. In samenspraak met deze vrouwen zijn we ook andere producten gaan ontwikkelen zoals okselkussens en autogordelkussentjes. Als je problemen of ongemakken ervaart, neem dan gerust contact met ons op. Misschien kunnen we samen weer nieuwe producten ontwikkelen, waarmee we het leven voor meer mensen kunnen veraangenamen.

Voor meer informatie en bestellen

Inloophuis Medemblik: www.inloophuismedemblik.nl
Of bel Tonia van der Wal 06-10227488