Eenmalig doneren of
vriend worden van Viore

Centrum voor mensen die leven met kanker

Adres

Oostereind 115, 1212 VH Hilversum.
Tel. 035-6853532 info@viore.org

Alle werkdagen open van 10:00 tot 16:00 voor inloop, informatie en activiteiten. Regelmatig is er ook een activiteit in de avond.

Attentie

Gidsen bij Viore

Rondom Viore

Hartvormige kussentjes voor vrouwen met borstkanker

Activiteiten

Hier vindt u een compleet overzicht van alle activiteiten die Viore aanbiedt. Viore onderscheidt daarin zeven thema’s: Viore Beweegt, Viore Creatief, Viore Informeert, Viore In Gesprek, Viore Ontspant, Viore Verwerkt en Viore Verzorgt. Voor alle activiteiten wordt samengewerkt met deskundige, aardige begeleiders die kennis en begrip hebben van mensen die leven met kanker. Hebt u opmerkingen, suggesties of ideeën voor een bepaalde activiteit? Vertel het Viore! Viore is er immers voor u.

Activiteitenoverzicht

Viore Beweegt met:

Met je sportschoenen naar Viore en Wandelen met Viore.


Viore Creatief met:
Creatief met vilt, en Creatieve inloop.


Viore Informatief met:
Een Gids informeert en wijst de weg, de permanente Infotheek, Lezingen en eenmalige workshops en Vragenuurtje yammer.


Viore In Gesprek met:
Aanschuiven bij Viore, Een maand verder, de Herensociëteit, Mannen in gesprek over…., Nostalgica, Vrouwen in gesprek en Vrouwen, intimiteit en kanker.


Viore Ontspant met:
Film bij Viore, Muzikale ontmoeting, Individuele ontspanning vinden via autogene training, Lezen bij Viore, MindfullnessVaren met Viore en Yoga bij ziekte en herstel.


Viore Verwerkt met:
Leren leven met kanker, Opbouwen na kanker, Gespreksgroep voor mensen in de palliatieve fase, Ruimte voor levensvragen, Schrijven helpt!,When life bites; (kook)workshop voor verwerking en Zingen voor je leven.


Viore Verzorgt met:

Individuele lichaams- en huidverzorging, Massage bij kanker en Workshop Look good … feel better.


<span “times=”” 0);=”” roman”,=”” serif;=”” rgb(255,=”” 192,=”” new=”” bold;’=”” 21px;=”” italic;=””>

Viore beweegt

Met je sportschoenen naar Viore

Bij Viore kunt u bespreken wat uw mogelijkheden zijn op gebied van beweging. Ook kunt u bij Viore onder begeleiding komen bewegen op de fitness toestellen, nadat u een oncologisch revalidatie traject heeft afgerond. Viore bouwt hiermee een brug naar reguliere fitness of andere vormen van beweging. De ervaring leert dat het bewegen er snel niet meer van komt, als er geen vaste structuur voor aanwezig is. Bewegen helpt niet alleen bij het verbeteren van de vitaliteit, het helpt ook om angsten te verminderen en beter te slapen. Bij Viore kijkt niemand er van op, als u wat extra rust moet nemen of als u uw dag niet heeft. Daarnaast blijkt verantwoord sporten vaak – hoe raar het ook klinkt – een goed middel tegen de vermoeidheid die soms optreedt tijdens behandelingen.
In een ongedwongen sfeer en met een start en afsluiting aan de huiskamertafel met een kop koffie of thee, is sporten bij Viore naast gezond ook gewoon gezellig.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor meer informatie: Ineke Gorter de Vries, tel: 06-23495353 of programma@viore.org.

Viore Beweegt

Bewegingsruimte

 

Wandelen met Viore
Naar buiten, in beweging zijn en tegelijkertijd uitwisselen wat u bezig houdt, dat kan tijdens onze ‘walk en talk’ uurtjes. Caroline van Hooff (gids bij Viore) begeleidt de wandelingen door de bosrijke omgeving van Viore. Meewandelen kan om de week op dinsdagochtend buiten de schoolvakanties. Vanaf 10:00 uur staat de koffie en thee klaar en om kwart over 10 is het vertrek. Ervaar hoe heilzaam het is om te bewegen, ook uw nachtrust kan er door verbeteren. Ook na de wandeling bent u natuurlijk van harte welkom aan de huiskamertafel. Bij voorkeur van te voren aanmelden. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Voor meer informatie en aanmelding: programma@viore.org of 035-6853532.
Viore Beweegt
vanuit de Huiskamer in de omgeving van Viore

Viore Creatief

Creatief met vilt
Voor het maken van vilt is maar weinig nodig: wol, water en zeep. De zachtheid van het materiaal, de veelheid aan kleuren en werken met je handen, het maakt je hoofd leeg en brengt je bij je zelf en vaak komen er spontaan gesprekken of mooie stiltes. Zo kunnen ook dierbare stukjes stof verwerkt worden in een lap of sjaal zodat er een nieuw eigen kunstwerkje ontstaat; heel bijzonder!

Mira Payens heeft er ruime ervaring mee opgedaan. Zij geeft haar workshops twee maal per jaar aan kinderen en volwassenen, zowel individueel als in kleine groepjes (familie, vrienden). Samenwerken in groepsverband geeft een waardevolle ervaring, het versterkt de onderlinge banden en geeft elkaar steun. Kosten per workshop: € 5,- per deelnemer en € 2,50 voor kinderen. Voor meer informatie en inschrijving: programma@viore.org of 035-68 53 532.
Viore Creatief
Atelier

Creatieve inloop
Binnenlopen bij Viore voor een kopje koffie en een gesprek kan altijd. Soms weet je niet zo goed wat je wilt zegen of wat je vraag precies is. Dan is het fijn om je gedachten even los te laten en je creativiteit boven te laten komen. Daar hoef je beslist geen kunstenaar voor te zijn. Het is natuurlijk wel fijn om daarbij geholpen te worden in ons atelier.

 

Elke donderdagochtend is één van onze creatieve vrijwilligers aanwezig om je te inspireren en om met verschillende technieken je creativiteit te stimuleren en je zinnen even te verzetten. Er staat regelmatig – al dan niet in een aparte workshop – een bijzondere techniek centraal. Er wordt een bijdrage voor gebruik van het materiaal gevraagd van € 5,-.Voor meer informatie: programma@viore.org of 035-6853532.
Viore Creatief
Atelier

<span “times=”” roman”,=”” serif;=”” new=”” rgb(0,=”” 176,=”” 80);=”” bold;’=”” 21px;=”” italic;=””>

Viore Informatief
Diverse lezingen en eenmalige workshops

<span “times=”” roman”,=”” serif;=”” new=”” rgb(0,=”” 176,=”” 80);=”” bold;’=”” 21px;=”” italic;=””>Met enige regelmaat organiseert Viore lezingen of eenmalige workshops over onderwerpen, die hetzij in de actuele belangstelling staan bij een deel van de mensen die met kanker van doen hebben, hetzij bij voortduring voor nagenoeg al de bezoekers van belang kunnen zijn. Er wordt hierbij steeds extra zorgvuldig gezorgd voor externe deskundigen, met een al dan niet specifiek medische achtergrond.

In het maandprogramma kunt u zien of er ook deze maand een lezing of eenmalige workshop gehouden wordt.
Viore Informatief
Gespreksruimte of Huiskamer

Infotheek
In de infotheek staan vooral boeken-van-je-hart, geschonken door mensen die daar troost of afleiding in vonden. Voor alle goede informatie, die op internet aanwezig is, verwijzen wij u graag naar de site van Tergooioncologie. Van daaruit kunt u ook doorklikken naar andere belangrijke informatieve sites op het gebied van kanker en leven met kanker.
Sinds begin juni 2012 is er ook een gespecialiseerde boekensite in de lucht. Opwww.boekenoverkanker.com treft u een grote collectie boeken, die daar ook gekocht kunnen worden. Deze webwinkel wordt geëxploiteerd door het Helen Dowling Instituut.
Viore informatief

Een gids informeert en wijst de weg
Aan Viore is een groot aantal deskundigen verbonden. Sommigen hiervan begeleiden een of meer van de talrijke activiteiten die Viore aanbiedt. Anderen zijn regelmatig aanwezig om samen met de gastvrouwen en -heren iedereen te ontvangen, die Viore komt bezoeken. Deze laatsten heten bij Viore ‘gidsen’. Allemaal zijn zij goed op de hoogte van de sociale kaart in de regio. Een aantal van deze gidsen heeft bovendien een zodanig gespecialiseerde achtergrond, dat een gesprek met hen al veel van uw vragen kan beantwoorden. Zij kunnen u onder andere op weg helpen wanneer u vragen heeft over onderwerpen met betrekking tot:

  • Kanker binnen het gezin,
  • Kanker en werk
  • Levensvragen
  • Opbouwen na kanker
  • Organisatie van het levenseinde
  • Ondersteuning van naasten
  • Werken aan Vitaliteit

Als u dat wilt kunt u een afspraak met deze gidsen maken. Zo’n afspraak is snel gemaakt en er zijn geen kosten aan verbonden. Bel even met 035-6853532 of mail naar info@viore.org..Als u dringende vragen hebt kunt u ook altijd telefonisch advies vragen aan de aanwezige gids. Wanneer deze in bespreking is, wordt u altijd snel teruggebeld.

Viore Informatief
Gespreksruimte

Vragenuurtje yammer

Yammer wordt door steeds meer bezoekers van Viore gebruikt. Soms om een opkomende vraag te stellen, voordat deze weer vergeten is, soms om met lotgenoten en gidsen over specifieke problemen van gedachten te wisselen. Soms ook om gewoon wat contact te blijven houden, terwijl je niet in staat bent bij Viore langs te gaan. Lang niet iedereen is vertrouwd genoeg met het werken op het internet. Daarom organiseert Viore iedere twee weken een vragenuurtje over het werken op internet en speciaal met yammer. Stef Bertina zal iedereen daarbij op weg helpen. Wel graag even met hem afspreken via programma@viore.org of via 035-6853532. Meer over de inhoudelijke opzet van yammer vindt u in de flyer.
Viore Informatief
Huiskamer . 


                                                    

Viore In Gesprek
Aanschuiven bij Viore
Er moet toch worden gegeten. Waarom dan niet af en toe bij Viore?! ‘Aanschuiven bij Viore’ biedt de mogelijkheid. Elke derde donderdag van de maand. Soms is het een open uitnodiging aan iedereen die leeft met kanker.‘Eet je vanavond een hapje mee?’ zo hoor je het vaak mensen tegen elkaar zeggen. Viore vraagt hetzelfde nu ook aan jou: ‘Eet je ook een hapje mee; schuif maar aan!’ Soms ook is het aanschuiven voor een bepaalde doelgroep, zoals naasten, nabestaanden, jongeren etc.

De formule is simpel. Wanneer je wilt komen eten, bel of mail je even van tevoren. Viore doet de boodschappen en er wordt voor je gekookt en de gezellige keukentafel wordt gedekt. De maaltijden zijn eenvoudig en gezond. Er is ruimte voor zo’n twaalf mensen, Na afloop is er natuurlijk een kopje koffie of thee. De vaat wordt door Viore gedaan. Je bent welkom rond een uur of zes. Om negen uur sluit Viore. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Voor alcoholische drankjes wordt daarnaast € 1,- per glas gevraagd.

Waarom je zou komen? De tafel van Viore is een makkelijke tafel. Alles wordt voor je geregeld en alles kan worden besproken. Maar niets hoeft. Viore is een mooie beschutte plek om lief en leed te delen. Of om over koetjes en kalfjes te praten. En dat in goed gezelschap. Thuis noch in een restaurant, maar gewoon bij Viore. Neem rustig iemand mee als dat zo uitkomt. Wel graag aanmelden van tevoren viaprogramma@viore.org, en ook tijdig afzeggen als er iets tussen mocht komen!

Viore In Gesprek
Huiskamer

Een maand verder
Er kunnen allerlei redenen zijn om te willen stilstaan bij het gegeven dat we weer een maand verder zijn: verder in de behandeling, verder in herstel, verder in de verwerking van ons verlies, verder in de ons nog resterende tijd.

Een informeel samen zijn voor alle (aspirant)bezoekers van Viore, met een hapje en een drankje, èn alle gelegenheid om eens nader kennis te maken met elkaar en met de gidsen van Viore. Er wordt geen entree geheven. Een bijdrage in de kosten van drankjes en hapjes van € 5,- per persoon wordt echter op prijs gesteld.

Viore in Gesprek

Huiskamer
Herensociëteit
Ook mannen krijgen kanker, of hun partner krijgt het. Soms hebben ze een partner aan kanker verloren. Mannen gaan daar vaak toch anders mee om dan vrouwen. Toch merken ook zij, dat kanker veel op zijn kop zet in hun leven. Voor al die mannen heeft Viore de Herensociëteit opgericht. Elke vrijdagmiddag vanaf een uur of drie tot aan sluitingstijd is de stamtafel in de gezellige huiskamer voor hen gereserveerd.

In een ongedwongen sfeer – desgewenst met een snackje en een glaasje wijn – wordt geen onderwerp geschuwd. De invloed van kanker op het dagelijks leven is groot. In welk stadium van de ziekte dan ook. Dat geeft een bijzonder gevoel van (onuitgesproken) saamhorigheid tussen de regelmatige bezoekers van deze sociëteit. Maar ook de incidentele bezoeker wordt graag ontvangen en als vanzelfsprekend opgenomen in de kring. Wekelijks kent de Herensociëteit zo’n tien tot vijftien bezoekers, (ex)patiënten, naasten en nabestaanden. Er zijn geen kosten aan een bezoekje verbonden. Een bijdrage in de kosten van drankjes en hapjes van € 5,- per persoon wordt echter op prijs gesteld.

Viore In Gesprek

Huiskamer

Mannen in gesprek over ….
Rond de ziekte kanker speelt veel meer dan uitsluitend het ziek zijn. Af en toe is het fijn om met andere mannen van gedachten te wisselen over één van die andere aspecten. Zoals over hoe communiceer je over de ziekte naar je omgeving? Of over hoe vul ik mijn sociale leven in? Wat kom ik verder voor beperkingen tegen en hoe ga ik daarmee om?

 

Een keer in de maand (de laatste vrijdag) praten mannen met elkaar over een van te voren afgesproken onderwerp. Het is geen vaste gespreksgroep. Iedere keer opnieuw kun je bekijken of het onderwerp je aanstaat. Het actuele onderwerp staat in de agenda.

De gesprekken worden gestructureerd gevoerd en duren niet langer dan een à anderhalf uur. Na afloop kan desgewenst aangeschoven worden aan tafel in de huiskamer. Daar kunnen de mannen samen met andere bezoek(st)ers stil staan bij wat Een maand verder hen gebracht heeft.

Viore in gesprek
Groepsruimte of atelier

Nostalgica
Bezoekers komen bij Viore vaak uit hun isolement. Ze leren nieuwe mensen kennen. Nieuwe mensen waarmee zij vaak onverwacht veel kunnen delen. Naast de ziekte zijn het vaak ook gedeelde herinneringen aan een boek, een film, een politieke gebeurtenis, een sociale ontwikkeling, het werk of wat dan ook. Het delen van die soms nostalgische herinneringen vinden veel bezoekers niet alleen fijn, maar ook zinvol bij het herpakken van hun leven. In het kader van deze activiteit startte Viore met het samen kijken naar een aantal klassieke westerns. Vervolgens stonden er vier films geprogrammeerd, die herinneringen oproepen aan muziek uit voorbije jaren. Momenteel gaan we voor klassieke feel good films. Zie de flyer.
Viore in gesprek
Groepsruimte en huiskamer

Vrouwen in gesprek
Je mentale veerkracht wordt behoorlijk op de proef gesteld bij de diagnose kanker bij jou of bij je partner. Tijdens Vrouwen in gesprek bundelen we onze krachten. Samen sta je sterker dan alleen!

Doel is de wat diepere thema’s die bij velen spelen die getroffen zijn door kanker te delen met elkaar. Het is een plek om jezelf te ontmoeten en te ontwikkelen. Door  te luisteren naar wat er zich in je afspeelt en door dit vervolgens te delen met anderen, neem je ook jezelf serieus.
Enkele thema’s waar je mee te maken kunt krijgen zijn:  angst, eenzaamheid, kwetsbaarheid, schuldgevoel, boosheid, werkeloosheid, onzekerheid, eindigheid.

 

 

Naast de erkenning van negatieve gevoelens is het belangrijk steeds een tegenhanger te vinden. Bijvoorbeeld: tegenover eenzaamheid kun je  verbinding zetten; tegenover kwetsbaarheid kracht; boosheid en vergeving; onzekerheid en acceptatie, enzovoort.
Els Doornaar, gids bij Viore (met een achtergrond in de psychosynthese) en zelf ook ervaringsdeskundige, treedt op als gespreksleidster. Interesse? Kom eens langs. Wel graag even laten weten dat je komt.
Viore in gesprek
Groepsruimte

Vrouwen en Intimiteit/seksualiteit bij kanker
Naar aanleiding van de door Dr. Hilde de Vocht op 23 januari 2014 gehouden lezing over Intimiteit en kanker is er spontaan een gespreksgroep ontstaan van (hoofdzakelijk) alleenstaande vrouwen over dit thema. Jeanine Bomhof begeleidde deze groep. Dit is zo goed bevallen, dat besloten is deze gespreksgroep een permanent karakter te geven.

Om de week op vrijdagochtend om 11 uur is er een bijeenkomst voor alle vrouwen, die graag eens met andere vrouwen praten over hoe zij omgaan met alle aspecten van intimiteit nu die kanker zo’n rol is gaan spelen in hun leven. Het is niet verplichtend. Je mag komen wanneer je wilt. Wel graag even aanmelden via programma@viore.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt altijd graag door het Viore-varken ontvangen.

Viore In Gesprek
Atelier

Viore Ontspant
Ontspanning vinden via autogene training
Autogene Training (AT) is een ontspanningsmethode die in de eerste helft van de vorige eeuw is ontwikkeld door dr. Schulz, die hiermee getraumatiseerde soldaten behandelde. Hij noemde het de yoga van het westen.
Als je Autogene Training beoefent leer je jezelf ontspannen.  (de naam auto – zelf zegt het al). Je bent dus niet afhankelijk van ingesproken bandjes en kunt de methode altijd en overal toepassen. De cursus is zeer laagdrempelig en aangenaam. Je hoeft alleen maar te gaan liggen en te ontspannen. Het trekt ook mensen aan die niet van  “zweverige zaken” houden. Autogene training is erg heilzaam voor mensen met slaapproblemen. Dit geldt zowel voor problemen bij het inslapen als het doorslapen. Als men ’s nachts wakker wordt en niet meer kan slapen kan men AT beoefenen en valt dan weer in slaap.  Doordat men actief de oefening moet doen is er geen ruimte mee voor piekeren.
De cursus omvat 8 lessen.  De lessen worden een keer in de 14 dagen gegeven, zodat men in de tussentijd alle tijd heeft om de nieuwe les te oefenen.  Zo oefent men tijdens de cursus 2 x 6 weken en is het lichaam goed aan de ontspanning gewend. Hierdoor wordt het mogelijk om elke moment van de dag de spieren het commando “Ontspan” te geven en ze dit dan ook doen.
AT wordt tijdens de cursus in liggende stand gegeven, maar kan ook in zittende houding worden toegepast. Hieraan wordt tijdens de cursus aandacht geschonken. Wilma Goossens verzorgt de cursus bij Viore. De kosten zijn € 5,- per keer. Interesse? Meldt u via programma@viore.org of bij een van de gastvrouwen/heren.
Viore Ontspant
Groepsruimte

Lezen bij Viore
Annelies de Wit is gastvrouw bij Viore. Ze is ook een enthousiaste lezer van met name moderne literatuur. Zij heeft samen met Annelies Schutte (docent Nederlands) bedacht, dat er vast wel meer mensen bij Viore komen, die van lezen houden en het leuk vinden met elkaar over een boek te praten.

Bij Viore zijn op aanvraag steeds enkele exemplaren te leen van de boeken,die gelezen worden, zodat je niet meteen op kosten wordt gejaagd. Deelnamekosten zijn € 2,50 per persoon per keer. Aanmelden hoeft niet maar is wel gewenst. Mail naar programma@viore.org of bel: 035‑6853532, o.v.v. uw naam, telefoonnummer en mailadres. Film bij Viore
Iedere laatste woensdag van de maand organiseert Viore een filmavond. Dan wordt een kwaliteitsfilm vertoond, die uitnodigt tot een gemeenschappelijk nagesprek, desgewenst met een drankje in de hand. ‘Film bij Viore’ speelt in op de behoefte van bezoekers om op een verdiepende en tegelijkertijd ontspannende manier stil te staan bij allerlei facetten van het leven. De selectie van de films wordt gedaan door de filmcommissie van Viore. Suggesties zijn altijd welkom! Kijk voor informatie over de eerstvolgende film, die vertoond zal worden, op deze site onder Verwacht.
Als bijdrage in de kosten wordt € 2,50 per deelnemer in rekening gebracht. Graag ook even aanmelden via programma@viore.org of 035-6853532

Viore Ontspant

Groepsruimte

Mindfulness
Viore besteedt regelmatig aandacht aan mindfulness. De door Babette Kuipers (Tergooi) georganiseerde en gegeven cursus mindfulness wordt bij Viore gegeven. Zie hiervoor de folder van Tergooi. Maar ook in de voorlichting over deze voor velen bijzonder effectieve wijze van ontspannen wordt regelmatig voorzien.

Viore Ontspant

Groepsruimte

Muzikale ontmoeting
Iedere eerste donderdag van de maand wordt er een muzikale ontmoeting gearrangeerd bij Viore. Vanaf 15.30 uur bent u dan welkom voor een kop thee of koffie. Vanaf 16.00 uur proberen steeds weer andere muzikanten u dan te verrassen met klanken van wisselende genres. Na hun optreden is er steeds gelegenheid om met de muzikanten na te praten. Muziek raakt, geeft vaak een stem aan diepere gevoelens, waar nauwelijks woorden voor bestaan. In het verleden hebben topmusici uit het Nederlandse muziekleven opgetreden, zowel uit de klassieke wereld (solisten uit het Radio Filharmonisch Orkest en Gelders Orkest, een hobotrio en een zeer gerenommeerde harpiste) als uit het niet-klassieke segment (Metropole orkest, een singer-songwriter en een popgroep. Ook jong toptalent komt langs, zoals de 11-jarige Johan met zijn accordeon.Wilt u ook eens worden verrast? Kom dan ’n eerste donderdagmiddag van de maand naar Viore.

Aanmelden is niet noodzakelijk. Er zijn ook geen kosten verbonden aan deze Muzikale ontmoetingen.

Viore Ontspant
Huiskamer

Varen met Viore
Dankzij Vaarkracht (voorheen Nautisch fonds) (www.vaarkracht.nl) kan Viore tijdens het vaarseizoen vaartochten aanbieden aan mensen die leven met kanker en hun naasten. Soms met een hele groep tegelijk, maar ook – wanneer daar behoefte aan is – alleen of met een klein gezelschap.

Vaarkracht heeft zich ten doel gesteld mensen die leven met kanker af en toe wat afleiding en ontspanning te bieden op het water. Het is een landelijk initiatief, maar vond zijn oorsprong in de Haven van Huizen. De maidentrip vond plaats op zaterdag 20 april 2013, met uitsluitend twaalf bezoekers van Viore aan boord van een echte Huizer botter.
De contacten tussen Vaarkracht en Viore worden verzorgd door Stef Bertina. Wilt ook u eens aanmonsteren voor een plezierige tocht over het water, of wilt u er meer over weten, meldt u dan via stef@bertinaadvies.nl of via 06-11355965.
Viore Ontspant

Historische havens van Nederland

Yoga bij ziekte en herstel
Wanneer kanker of de gevolgen daarvan een rol gaan spelen in het gezin, dan wordt het ‘Een ochtend niet ziek zijn, maar in plaats daarvan genieten van positief bezig zijn en ontspannen’.De confrontatie met kanker kan angst,vermoeidheid, boosheid en onzekerheid veroorzaken. Yoga kan je helpen rustiger te slapen, angst los te laten, leren om te gaan met stress, het immuunsysteem te versterken, meer energie en kracht op te bouwen en weer vertrouwen te krijgen in je lichaam. Annetje Captain-Bendien, yogadocente met een verpleegkundige achtergrond, richt zich met haar lessen op de verbetering van de balans, op welbevinden en kwaliteit van leven, op herstel van eenheid tussen lichaam, geest en ziel.

De rustgevende yogahoudingen, visualisaties, meditatie en ademhalingsoefeningen worden aangepast aan jouw mogelijkheden en uitgezocht op wat bijdraagt aan jouw herstel.Deze yoga is ook voor mensen die van dichtbij het leven met kanker meemaken, zoals partners, vrienden of vriendinnen. Yoga geeft je de mogelijkheid om op moeilijke momenten ondersteuning te ervaren. Benodigdheden: Gemakkelijk zittende kleding, een grote badhanddoek en schrijfmateriaal. We raden je aan, voordat je deelneemt aan de yoga, dit met je arts te overleggen. Deelname aan de yoga is op eigen risico. Kosten per les: € 5,- per deelnemer en € 2,50 voor kinderen. Voor meer informatie en inschrijving:programma@viore.org of 035-6853532. Gedurende de zomermaanden wordt Annetje vervangen door een deskundige collega.
Viore Ontspant

Groepsruimte

Viore Verwerkt

Gespreksgroep voor mensen in de palliatieve fase
Viore organiseert regelmatig een gespreksgroep bestemd voor mensen die geen kans meer hebben op genezing. Onder begeleiding worden ervaringen uitgewisseld en specifieke thema’s besproken. Het gaat zowel om verwerking en acceptatie, maar ook om het zoeken naar maximale kwaliteit van leven binnen de beperkingen.

Regelmatig start er een gespreksgroep. Kosten per keer € 5,- per deelnemer. Als u interesse heeft voor deelname dan hoort Viore dat graag. Wanneer u al eerder behoefte heeft aan een gesprek, dan kan dat ook. Laat het maar weten! Voor meer informatie over het programma en/of aanmelding kunt u terecht via programma@viore.org of bellen naar 035 – 68 53 532.
Viore Verwerkt
Groepsruimte

Leren leven met kanker
Het leven met en ook zeker het leven na kanker, is hoe dan ook anders dan daarvoor. Niets is meer vanzelfsprekend. Het valt niet altijd mee te wennen aan de veranderde situatie waarbij vragen, angsten, onzekerheden, gevoelens en emoties, maar ook hoop en vertrouwen elkaar afwisselen. Niet makkelijk voor jou maar ook niet makkelijk voor je naasten.
Voor als er meer nodig is dan een informeel gesprek in de huiskamer is er bij Viore de mogelijkheid tot individuele begeleiding door Cindy van de Velde. Zij is GZ-psycholoog en werkzaam bij PEP Hilversum. Zie www.pephilversum.nl.

 

Cindy is kinder-en jeugdpsycholoog en heeft ruime ervaring met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Op de donderdagochtend is zij bij Viore. Met een verwijzing door de huisarts wordt de begeleiding bekostigd uit de basisverzekering. Alle leeftijdsgroepen kunnen bij Cindy terecht. Voor meer informatie en het maken van een afspraak programma@viore.org of 035-6853532.
Viore Verwerkt
Gespreksruimte

Schrijven helpt!

Veel mensen ervaren na de behandeling van kanker dat er allerlei levensvragen op hen af komen. Vragen over henzelf, over de betekenis van hun leven en de invulling van hun toekomst. In deze situatie kan het helpen om het eigen leven in kaart te brengen en op een gerichte manier naar antwoorden te zoeken op deze vragen.
Viore biedt in samenwerking met het VU medisch centrum het programma ‘Schrijven helpt’ aan. U wordt begeleid in het schrijven van uw levensverhaal en het duidelijk maken van uw kijk op het leven. Het gaat niet zo zeer om de feiten, maar om het leren ontdekken wat voor u belangrijk is.

 

De acht bijeenkomsten worden door Janette Delver, hoofd van de dienst geestelijke verzorging van het VUmc, begeleid. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal acht personen. De bijeenkomsten duren een dagdeel en vinden iedere twee weken plaats. Aan het einde van de serie heeft u uw eigen geschreven levensverhaal in handen. Dit is een weergave van wat u waardevol vindt, en vormt een leidraad bij toekomstige vragen en keuzes in het leven.

Dit programma is specifiek gericht op mensen die kanker hebben gehad of herstellende zijn. Aan de deelname aan ‘Schrijven helpt’ zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage voor koffie en thee wordt op prijs gesteld.

 

Aan het programma ‘Schrijven helpt’ is een onderzoek verbonden van de onderzoeksgroep ‘Samen Leven met Kanker’, onder leiding van Prof.dr. Irma Verdonck. Onderzocht wordt op welke wijze het programma mensen ondersteunt in het omgaan met levensvraagstukken en wat de invloed daarvan is op de ontwikkeling van veerkracht.
In 2016 start het programma ‘Schrijven helpt’ op woensdag 13 januari. Overige bijeenkomsten zijn op 27 januari, 10 februari, 23 maart, 8 april, 20 april, 11 mei en 25 mei. Deelname kost € 5,-  per sessie.
Voor aanmeldingen en nadere informatie: programma@viore.org of tel: 035-68 53 532
Viore Verwerkt
Groepsruimte

When life bites, (kook)workshop voor verwerking
When life bites is een emotioneel receptenboek, gericht op verliesverwerking, van de van oorsprong Canadese grafisch ontwerper Rissa Philip. Zij is ervaringsdeskundige (ze verloor haar zus aan kanker) en de bedenker en maker van dit unieke concept. Rissa verbindt het verwerken van verlies op een creatieve wijze met culinaire activiteiten en vormgeving.

Hanneke Ritsema van Eck en Pink Havenga organiseren voor Viore een 8-tal kookworkshops voor hen die zich aangesproken voelen om op deze creatieve wijze aan de slag te gaan met ‘verwerking’. Het gaat dan met name om de verwerking van het (aanstaande) verlies van een dierbare aan kanker. Naast het culinaire proces zal er ook ruimte zijn voor ontmoeting en gesprek. De workshops zullen eens per maand worden gehouden op de woensdag van 17.00 tot 19.30 uur. De kosten hiervan zijn € 7,50 per workshop.
De workshop gaat dit keer van start op woensdag 18 november. Zie ook de flyer.
Aanmelden kan via programma@viore.org of telefonisch op 035 685 3532
Viore Verwerkt
Huiskamer

Zingen voor je leven

‘Zingen voor je leven,

zingen voor je plezier,

zingen om samen met anderen te klinken,

zingen om energie op te doen.

Wie wil er nou niet zingen?’

De Stichting Kanker in Beeld heeft al in 2003 een landelijk korennetwerk opgericht onder de naam ‘Zingen voor je Leven’, voor mensen die leven met kanker. Onder leiding van Anne-Marie Blink (www.andereklank.nl) kon hier al in 2012 het Viore-koor aan worden toegevoegd.

Je hoeft helemaal niet te kunnen zingen om je ervoor op te geven. Samen zingen klinkt altijd beter dan in je eentje. We doen eerst wat adem-, stem- en ontspanningsoefeningen. Daarna zingen we dat ‘t een lust is. Tussentijds is er een pauze voor ’t drinken van een kopje koffie/thee of een praatje en vervolgens zingen we weer lekker verder. Kosten per keer € 5,- per deelnemer. Na afloop is er meestal een kop soep met een stokbroodje. Mocht je daar wel zin in hebben, dan is een vrijwillige bijdrage in het soepvarken altijd welkom.
Voor meer informatie en inschrijving: programma@viore.org of 035-6853532.
Viore Verwerkt
Groepsruimte

Viore Verzorgt

Individuele lichaams- en huidverzorging
De sporen van de behandeling tegen kanker zijn vaak zichtbaar en voelbaar. Er kunnen vragen oprijzen over bv. een droge, schilferige huid, over camouflage van operatielittekens of over het tekenen van wenkbrauwen. Dit is slechts een indruk van de vragen die gesteld kunnen worden met betrekking tot veranderingen aan uw huid en uiterlijk. Mary Faber kan veel van uw vragen tijdens een persoonlijk consult beantwoorden. Ze kan u advies geven en ook zijn behandelingen mogelijk. Mary heeft reeds jaren ervaring op ‘t gebied van huidverzorging tijdens of na ziekteprocessen en medische behandelingen. Goed verzorgd voel je je beter in balans, is de ervaring. En als je weet dat je er goed uitziet, voel je je ook prettiger en heb je meer zelfvertrouwen. Die zekerheid en eigenwaarde zijn belangrijk bij het verwerken van een ernstige ziekte. Het kan zelfs het genezingsproces bevorderen.

Als huidspecialist is Mary Faber aangesloten bij Anbos, de brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging. Ze heeft speciale opleidingen gevolgd voor het behandelen van o.a.:
–         acne
–         het camoufleren van littekens
–         kalmerende huidbehandelingen van gezicht en lichaam
–         overbeharing op gezicht en lichaam
–         permanente make-up
–         manicure en pedicure

Een aantal van haar behandelingen wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard is dit afhankelijk van de polisvoorwaarden in uw verzekering.
U kunt op afspraak gratis kennismaken bij Viore. Voor meer informatie en aanmelding : programma@viore.org of 035-6853532.
Viore Verzorgt
Verzorgingsruimte

Massage bij kanker
De massage wordt verzorgd door Lily van Riemsdijk, massagetherapeut en lid van het Netwerk Massage bij Kanker. Massage bij kanker is een oncologische massage. Dat betekent dat het een aangepaste, gespecialiseerde massage is die gericht is op comfort. Massage bij Kanker is een zachte, speciaal op jou afgestemde ontspannings-massage, rekening houdend met jouw conditie, lopende behandelingen, mogelijkheden en wensen van dat moment. Op lichamelijk niveau zorgt massage dat je je minder angstig voelt, stress afneemt en pijn mogelijk minder wordt. Daarnaast werkt massage op psychisch en emotioneel niveau. Niet kanker, maar jij als persoon staat centraal. Je bent op een positieve manier met je lichaam bezig. Dat heeft effect op je algehele gevoel van welbevinden. Een eerste afspraak maak je via agenda@viore.org. Je krijgt dan een intakeformulier toegezonden. Dit moet je dan ingevuld inleveren bij (of toezenden aan) Viore.

Je kunt kiezen voor een korte of langere massage  (indien de conditie dat toelaat).
● Korte massage: hand/onderarm – voet/onderbeen
Bijdrage  € 15,-
● Massage bij Kanker: aangepaste lichaamsmassage
Bijdrage € 30,-
Alle bijdragen zijn speciaal voor bezoekers van Viore vastgesteld.

Vergoedingen
Een aantal zorgverzekeringen vergoedt (geheel of gedeeltelijk) de behandeling, indien je aanvullend verzekerd bent. Het beste is om dit zelf rechtstreeks bij je zorgverzekeraar uit te zoeken. Daarvoor heb je de zorgverlener AGB-code van Lily van Riemsdijk nodig. Deze is 90047147.
Viore Verzorgt
Verzorgingsruimte

Workshop Look Good ….. Feel Better
De afdeling oncologie van Tergooiziekenhuizen organiseert ieder jaar een aantal keren een workshop Look Good… Feel Better. Net als in 2013 en 2014 worden deze workshops ook in 2015 gegeven bij Viore. De workshop is bedoeld voor mensen met kanker (vrouwen èn mannen), die o.a. door chemo en bestraling advies kunnen gebruiken met betrekking tot uiterlijk verzorging.

Deze workshop wordt een aantal keren per jaar gegeven. De eerste vindt al weer plaats op donderdag 22 januari. De overige data in 2015 zijn 19 maart, 21 mei, 25 juni, 17 september en 19 november. Voor meer informatie en (voorlopige) aanmelding kunt u terecht bij Viore: programma@viore.org of 035 68 53 532
Viore Verzorgt
Verzorgingsruimte

 

 

 

Viore in beeld

Verwacht bij Viore

vrijdag 15 januari 2016

Viore Herensociëteit

woensdag 20 januari 2016

Massage bij kanker

woensdag 27 januari 2016

Film bij Viore: Out of Africa

vrijdag 29 januari 2016

Mannen in gesprek over ‘Spijt’

Nieuws

Toon al het nieuws

gepubliceerd op 03 december 2015

Broertjes wijdt Hilversums Monopoly in

Hilversums burgemeester, Pieter Broertjes, speelde vanmiddag in de Raadskamer zijn …lees verder >

gepubliceerd op 29 november 2015

Enthousiaste ontvangst Hilversums Monopolyspel

Het door de Stichting Heel Hilversum Helpt (HHH) ten behoeve van Viore ontwikkelde …lees verder >

gepubliceerd op 19 november 2015

Schaatsen voor Viore ook dit jaar weer geslaagd sportief evenement

Het Schaatsen voor Viore was ook dit jaar weer een geslaagd sportief evenement. De …lees verder >

gepubliceerd op 12 november 2015

Schaatsers trainen voor Viore

Vanavond gaf Christine Aaftink een clinic voor een aantal enthousiaste deelnemers …lees verder >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
In het maandprogramma kunt u zien of er ook deze maand een lezing of eenmalige workshop gehouden wordt.