Sinds december 2012 heeft Medemblik een eigen inloophuis aan de gezellig Oosterhaven (vlak bij het Wapen van Medemblik). Het Inloophuis is gevestigd in het voormalige ‘Eetcafe de Blije Blick’. De sfeer is warm en ongedwongen. De gastvrouwen en heren zijn vriendelijk en gastvrij en weten wat u als patiënt of naasten allemaal meemaakt. Een luisterend oor, een goed advies of een doorverwijzing zijn onderdeel van onze inzet.

Het inloophuis is opgericht, omdat we de periode die u nu doormaakt, ook zelf hebben meegemaakt, als patiënt, naasten en partners, Helaas was er vroeger geen begeleiding buiten het ziekenhuis om. O.a. Inloophuizen, (meer dan 75 in Nederland)  geven daar nu invulling aan.

Is de behandeling alweer een tijdje geleden? Ook dan bent je van harte welkom. Iedere verwerking vraagt tijd. Veel van onze gasten lijden nog steeds onder de late effecten van de behandeling(en) van toen. Ook daar besteden we aandacht aan.

Voor sommige mensen blijkt de drempel om bij ons binnen te lopen (te)hoog. Vaak zijn ze al diverse keren langs gelopen, maar de stap naar binnen wordt dan uitgesteld. Je doet jezelf hiermee echt tekort! Een bezoeker van ons wist dat goed te omschrijven. Hij zei ‘de grootste drempel zat eigenlijk in mijzelf”. Dus loop gewoon eens binnen. Je mag net zo lang (of kort) blijven als je wilt. Alles kan, niets moet!

Je kunt bij ons terecht voor een gratis kopje koffie of thee, voor een praatje en/of een goed advies. Onze vrijwilliger staan je graag te woord en bieden een luisterend oor. Je mag zelf bepalen of je wel of niet wilt deelnemen aan de gesprekken en/of activiteit(en). Misschien wil je alleen maar binnenlopen om wat brochures van patiënten verenigingen of tijdschriften te bekijken? Ook dat is geen probleem Bekijk vooral onze agenda eens!

Regelmatig nodigen we sprekers en therapeuten uit die onze gasten wegwijs maken in hun proces. Meestal zijn deze bijeenkomsten gratis of tegen een kleine vergoeding om de onkosten te dekken. Maar altijd erg leerzaam.

Nabestaanden kunnen in het inloophuis terecht voor ondersteuning en verliesverwerking. Dit doen we samen met de Wering en één keer per maand ( elke 2e woensdag van de maand). Voor kinderen hebben we een apart programma.

Lotgenotencontact kan bijdrage om eens te horen hoe anderen er mee omgaan of om ervaringen uit te wisselen. Het inloophuis is daar uitermate geschikt voor. We kunnen je ook uitleggen waar je nog meer lotgenoten kunt vinden. b.v. op het internet. Kijk ook eens bij de pagina over lotgenoten, mailgroepen en forums op deze website voor 24/7 support. Dit is van de Stichting Diagnose Kanker(SDK) en ook daar zijn we de oprichters van.

Natuurlijk willen we onze gasten graag verwennen in de moeilijke tijd die ze nu meemaken. Daarom geven we regelmatig een gratis handverzorging, al dan niet niet gecombineerd met een paraffinebad of een heerlijke voetmassage. Onze gasten blijken dit enorm op prijs te stellen. Voorlopig is het nog gratis of tegen een kleine vergoeding. Natuurlijk mag je ook meedoen met de wandelgroep “Stap voor Stap’ en een andere sportieve activiteiten’

Daar kunnen we kort over zijn. Voor kankerpatiënten en alle mensen die geconfronteerd zijn met een levensbedreigende ziekte. De familie, vrienden en mantelzorgers. Durf je niet alleen? Neem dan gerust iemand mee. We staan open voor elke leeftijd, levensbedreigende ziekte, behandelfase, vooruitzichten, ras, geloof, cultuur en levens overtuiging. Overigens die instelling verwachten we ook van onze gasten naar andere toe.

Jongeren hebben zo hun eigen problemen. Relaties, werk, school, ouders, verzekeringen, kinderwens. erfelijkheid. Er komt veel op ze af. Voor deze jongeren hebben een eigen ruimte ‘The basement’ Houdt onze agenda in de gaten voor de bijeenkomsten en activiteiten!

Zeker, elke maand is er ’n bijeenkomt op de woensdagmiddag onder leiding van voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Op een speelse wijze gaat gaat onze begeleidster met de kinderen in gesprek. Dat alleen al is heel erg belangrijk Vaak lopen de kinderen rond met voor hun belangrijke problemen en die verdienen aandacht Thuis lukt dat niet altijd. Blijft het daar dan bij? Zeker niet. De volgende keer zijn ze weer van harte welkom en indien nodig volgt er een advies voor de ouders, al dan niet met een advies voor doorverwijzing naar een professional.