KWF-kankerbestrijding, IPSO zetten zich in voor Inloophuis Medemblik.

KWF-kankerbestrijding en IPSO zetten zich in voor Inloophuis Medemblik.

KWF en IPSO, (koepel van inloophuizen) bieden de inloophuizen in Nederland extra ondersteuning om geld in te zamelen, via de KWF-website: ‘Huis in actie’. Op de actie pagina van het inloophuis Medemblik (zie link onder) kunnen spontane acties voor het Inloophuis worden aangemeld en donaties worden overgemaakt. Dit kan als individu, familie, bedrijf, team of vriendenkring. Elke actie is welkom!

Nederland zit bijna in een Lock down en dat heeft ook gevolgen voor de financiering van het inloophuis. Door COVID zijn belangrijke evenementen in Medemblik uitgesteld, of gaan niet meer door. Veel van deze evenementen, zoals ‘MirandaMania’, ‘Samenloop voor hoop’, sport events en andere spontane acties zijn belangrijk voor het inloophuis Medemblik. COVID brengt zo ook het voortbestaan van dit inloophuis in gevaar. KWF heeft samen met ‘IPSO’ een donatie en actieplatform opgezet. Hier worden mensen opgeroepen om een actie te starten voor het lokale inloophuis. Dit kan een kleine of grote uitdaging zijn. Al het geld op de actiepagina gaat dan rechtstreek naar het inloophuis Medemblik.

Onmisbare plek: Dat het belangrijk is dat het inloophuis blijft bestaan, dat staat als een paal boven water. Het inloophuis is een onmisbare plek voor (ex-)kankerpatiënten. In Nederland leven zo’n 1 miljoen mensen met en na kanker. Daar waar het in het ziekenhuis draait om het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden.

Inloophuis Medemblik wil bedrijven, verenigingen, clubs en particulieren, die het belang van het inloophuis ondersteunen motiveren om ook in actie te komen. Het inloophuis bestaat 8 jaar, en het zou jammer zijn als de COVID het einde zou betekenen. Het inloophuis rekent op de inzet van enthousiaste mensen, die het belangrijk vinden dat het inloophuis haar werk kan blijven uitvoeren, nl. het ondersteunen van patiënten en hun naasten geraakt door kanker. Enthousiaste mensen en teams kunnen zich aanmelden op onderstaande actiepagina voor het opzetten van een actie, geldinzameling of doneren. Het inloophuis Medemblik wil ook een oproep doen aan mensen die het inloophuis willen helpen in de vorm een erfenis of legaat. Mensen zonder (betrokken) familie, die iets moois willen nalaten aan het inloophuis in de gemeente Medemblik. Hun naam wordt dan ook verbonden aan het inloophuis. Aanmelden en donaties kan op de ‘huis in actie’ van het inloophuis Medemblik. De pagina staat hier: https://acties.kwf.nl/fundraisers/ACTIETEAMINLOOPHUISMEDEMBLIK
Voor meer informatie: info@inloophuismedemblik.nl