Collecteweek KWF afdeling Medemblik

OPROEP VOOR COLLECTE KWF/KANKERBESTRIJDING–MEDEMBLIK

Collecteweek KWF-Medemblik van 30 aug. t/m 5 sep. aangepast vanwege coronavirus. Dit jaar zonder collectebus
Medemblik, 19 augustus 2020 – Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus tot en met 5 september) wordt ook in gemeente Medemblik weer huis-aan-huis gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm: zonder collectebus, maar met een donatiekaart. “De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de coronacrisis heeft ook de kankerpatiënt hard geraakt”, zegt Monique Blaauboer, voorzitter van collecteteam Medemblik. “We hopen dat de inwoners van gemeente Medemblik gul geven via de donatiekaart. Met de mobiele telefoon kan dat eenmalig, makkelijk en veilig.”

Op de donatiekaart, die de collectanten huis-aan-huis in de brievenbus doen, staat een QR-code afgebeeld. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo contactloos een gift overmaken. Ook kunnen collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek.

1 op de 3 krijgt kanker

Monique Blaauboer is blij dat de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier kan plaatsvinden: “Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig. Voor de patiënt van nu, en van de toekomst.”

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Medemblik is nog op zoek naar wijkhoofden en coördinatoren. Collectanten zijn ook altijd welkom. Meld je aan via kwfmedemblik@gmail.com.